HACKATHON ‘THE NEXT MOBILITY HACK’

Op 14 en 15 oktober brengen we zo’n 50 professionals en studenten in Eindhoven samen voor een eerste grote mobiliteitshackathon in Brabant. Met een open mind en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gaan we op zoek naar creatieve en intelligente oplossingen voor vervoer in Brabant. Samen met je team werk je concreet mee aan slim en duurzaam vervoer in deze provincie en maak je bovendien kans op een mooie prijs!

The Next Mobility Hack wordt georganiseerd door BrabantKennis in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en vele partners afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en lokale overheden.

DE UITDAGING

De verplaatsing van voorzieningen naar steden, digitale aankopen die kleinschaliger goederenvervoer omhoogstuwen, (snel)wegen die de verkeersdruk niet aankunnen, de groeiende behoefte aan een schone en duurzame leefomgeving, technologische ontwikkelingen als e-bikes en zelfrijdende auto’s, toenemende vergrijzing… het zijn maar een paar trends die van vervoer een serieuze uitdaging maken. Als deelnemer aan deze hackathon krijg je toegang tot kennis en data. We dagen je uit – met een team – een challenge bij de kop te pakken en met vernieuwende mobiliteitsoplossingen te komen. Creëer je eigen concepten over hoe die mobiliteit in Brabant er in de toekomst uit zou kunnen zien. Dat kan in de vorm van apps, virtuele modellen (animaties, video’s), werkende prototypes, grafische weergaven – noem maar op. Voel je vrij om hardware, software, materialen en onderdelen mee te nemen die je helpen bij je concept! Een jury beoordeelt jullie presentatie en kiest de drie meestbelovende oplossingen.

WIE?

Adem jij technologie? Weet jij veel van verkeer en vervoer? Vind je het een sport om onverwachte, nieuwe toepassingen te vinden? Denk je out-of-the-box en vind je het spannend om naar volslagen nieuwe methodes te zoeken? Kun jij de commerciële slag maken van nieuwe concepten naar haalbare modellen?

Als jij je hierin (voor een deel) herkent, dan ben je precies wie we zoeken! Studenten, designers, programmeurs, softwareontwikkelaars, innovators, marketeers, professionals en eindgebruikers: iedereen die affiniteit heeft met creatieve, slimme vervoersconcepten heten we graag welkom.

DURF JIJ HET AAN?

Check deze site voor alle info en het programma en meld je aan!

LOCATIE & INFO

The Next Mobility Hack wordt gehouden in Eindhoven. We zijn te gast in de Innovation Hub van SingularityU in Eindhoven.. dé plek in Nederland waar gefocust wordt op de vier gebieden waarin we wereldleider zijn: voedsel, gezondheid, water.. en mobiliteit. De inrichting en vormgeving van de hackathon is een work in progress. We posten regelmatig nieuwtjes op deze site, dus hou de tijdlijn in de gaten en volg ons op twitter via @brabantkennis of #nextmobility!

SPREAD THE WORD!

Jij kent vast meer mensen die mee zouden móéten doen. Deel ons event met ze en kom samen naar de hackathon om de uitdaging (of de strijd met elkaar…) aan te gaan!